Paštika husí 120g svačinka EXPRES MENU

Kód: 8594043795372
Neohodnoceno
Značka: EXPRES MENU
69 Kč 61,61 Kč bez DPH
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…
Lahodná svačinka z husích jater s kešu oříšky a cibulkou. Lze jíst samostatně nebo namazat na pečivo. Nemusíte skladovat v lednici a hravě se vejde i do kapsy. Bez lepku a éček. Český výrobek s důrazem na kvalitu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Paštika husí 120g svačinka EXPRES MENU

Lahodná svačinka z husích jater s kešu oříšky a cibulkou. Lze jíst samostatně nebo namazat na pečivo. Nemusíte skladovat v lednici a hravě se vejde i do kapsy.
  • Goose pate 120g snack EXPRESS MENU
  • Poctivé české jídlo ideální jako snídaně, nebo svačinka mezi obědem a večeří.
  • Sterilovaná homogenizovaná pasta z hovězího masa, husích jater a zeleniny k přímé konzumaci.
  • Trvanlivé jídlo na cesty neboli MRE (Meal Ready to Eat) je skvělou alternativou cestovních konzerv.
  • Balené jídlo vhodné pro turistiku, do kempu, na dovolenou, pro outdoorové aktivity nebo prakticky kdekoliv.
  • Skladování při teplotě 1-30°C
  • Pevný sáček / balení obsahuje 1 porci | 69 Kč (575 Kč / 1 kg).
  • Produkt vydrží až 3 roky při pokojové teplotě bez přidání éček.
  • Pečlivý výběr surovin a absence chemických přísad.

Složení:

  • hovězí maso (30 %), husí játra (20 %), kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), voda, cibule, kešu ořechy (5 %), česnek, sůl, bobkový list, pepř celý, nové koření.
Nutriční hodnoty 100 g
Energetická hodnota 623,0 kJ
Tuky 12,0 g
Nas. mastné kyseliny 4,2 g
Sacharidy 1,6 g
Cukry 1,6 g
Bílkoviny 9,7 g
Sůl 0,9 g
Vláknina 9,2 g

Informace pro alergiky: výrobek obsahuje celer, kešu ořechy.

Skladování: Skladujte v suchu a temnu při teplotě +1 až +30 °C. Otevřený výrobek uskladněte v chladničce a spotřebujte do 48 hodin. Doba spotřeby je 36 měsíců.

Výrobce: EXPRES MENU (Jídlo od rodinné firmy z Krkonoš)

Kvalitní maso od českých farmářů: 

  • Základem dobrého jídla je čerstvé kvalitní maso, a proto například u hovězího masa používáme pouze maso z mladých býků, u kterého máme vždy doklad o jeho původu. Maso nakupujeme od českých dodavatelů.

Ruční zpracování suroviny

  • Každý den ráno vozí dodavatele čerstvé suroviny, které se okamžitě zpracují k další tepelné úpravě. Maso se připravuje v konvektomatech v páře, omáčky se připravují zvlášť tak, že jako základ se orestuje cibule na oleji v pánvi, pak se základ přendá do parního kotle, přidají se další suroviny podle receptury a zaleje se taženým maskovým vývarem. Pravidelně provádíme výstupní kontrolu všech výrobků uvařených předcházející den.

Zdravé suroviny

  • Naší hlavní zásadou při přípravě pokrmů je použití kvalitních surovin bez konzervantů, přidatných látek a stabilizárorů. Proto používáme např. kysané zelí přímo od výrobce, sterilované okurky bez umělých sladidel a uzeniny bez rychlosolí a lepku.

100% bez lepku

  • K výrobě našich produktů používáme pouze přirozeně bezlepkové suroviny, což požadujeme i od našich dodavatelů. Abychom si byli naprosto jisti, výrobky necháváme testovat ve speciální laboratoři.

HOTOVÉ JÍDLO

Naše produkty jsou již tepelně zpracované. Jejich příprava tedy spočívá pouze v ohřevu. Nemusíte přidávat žádnou vodu ani jídlo převářet. Není vakuováno! Jídla v sáčcích jsou bez přílohy.

DLOUHÁ DOBA SPOTŘEBY

Jak je možné, že naše produkty mají dobu spotřeby 10 let? Používáme technologii CTP, kterou je možné přirovnat k známému zavařování, kdy jsou již uvařená jídla zabalena do obalu a za pomoci vysoké teploty sterilována. Dobu spotřeby máme oficiálně certifikovanou Zkušební laboratoří v Hradci Králové.

SKLADOVÁNÍ DO +30 °C

Produkty EXPRES MENU nemusíte skladovat v lednici ani mrazáku. Jednoduše je uskladněte tam, kde je stabilní teplota do +30 °C a kde zároveň nebudou na přímém slunci. Krátkodobě vydrží i vyšší teplotu, například během cesty do Chorvatska nebo při turistickém výšlapu.

ŽÁDNÁ CHEMIE

Během přípravy jídel nepoužíváme žádné chemické přísady. Naší základní a jedinou přísadou jsou vždy 100% čerstvé přírodní suroviny. Odmítáme používat jakékoliv chemické konzervanty.

ČESKÝ VÝROBEK

Jsme rodinná firma z Podkrkonoší (Trutnov). Naším cílem je přinášet zákazníkům radost z kvalitních produktů. Všechny výrobky jsou výsledkem práce zkušených kuchařů, kteří ručně připravují každý pokrm.

Nahlédněte pod pokličku přípravy jídla EXPRES MENU

Dali jsme si za cíl přinášet zákazníkům našimi jídly radost. Strojovou výrobní linku proto u nás nehledejte – všechny pokrmy jsou výsledkem pečlivé práce kuchařů, kteří každý produkt připravují ručně.

Jak naše produkty vaříme:

Všechno začíná už s výběrem surovin. A tady jsme nekompromisní.

Každé poctivé vaření začíná výběrem kvalitních surovin.

Našim zákazníkům garantujeme, že nepoužíváme chemické přísady (konzervanty, rychlosoli, umělá sladidla, stabilizátory, barviva apod.). To samozřejmě musí platit i pro suroviny, které do našich jídel dáváme, proto si například necháváme vyrábět uzeniny tradičním způsobem od lokálních řezníků. Koupit dnes klobásu, ve které by nebyla rychlosůl a lepek, je prakticky nemožné.

Kromě kvality myslíme i na ekologii. Maximálně využíváme lokální dodavatele a díky trvanlivosti můžeme vařit jídla sezónně, když jsou dané suroviny čerstvě nasbírané. Na ekologii jsme mysleli i při volbě balení. Jídla jsou zabalená v inovativním vícevrstvém bariérovém sáčku. Tento obal má v průběhu životního cyklu produktu výrazně nižší emise CO2 v porovnání se skleněnou anebo plechovou nádobou. Více ve článku zde

Důležitým kritériem při výběru jsou dobré životní podmínky zvířat. Suroviny nakupujeme pouze od dodavatelů, kteří v tomto směru sdílejí naše hodnoty. Například klecové chovy slepic u nás mají červenou.

Při vaření neděláme žádnou magii

Produkty vaříme tak, jako je vařily naše babičky. V kuchyni nepoužíváme nic, co byste nenašli v každé domácnosti.

Například základem našich omáček jsou přes noc tažené vývary. Zeleninu restujeme pouze na za studena lisovaném oleji. Na maso používáme zdravější pečení v páře. Nikdy nepoužíváme dochucovadla a kořenící směsi. Pro bezlepkové zahušťování jsme si vytvořili vlastní směs kukuřičné a rýžové mouky. Mouka je lépe stravitelná, méně kalorická, a výsledek je k nepoznání od použití mouky pšeničné.

Ačkoli technologicky inovujeme, pilířem našeho vaření jsou stále lidé, na kterých si zakládáme. Většina našeho personálu je s námi dlouhé roky.

Zavařování. Aneb jak naše jídlo vydrží 10 let při pokojové teplotě

Abychom dokázali plnit náš závazek, tj. žádná chemie v našich pokrmech, museli jsme vyvinout vlastní technologii, kterou nazýváme CTP – kontinuální tepelný proces. Tento proces má jen dvě ingredience: teplo a pečlivou práci.

Když celý proces zjednodušíme, vypadá takto:

  • Od momentu, kdy se pokrm začne vařit, nesmí jeho teplota klesnout pod 70 stupňů Celsia.
  • Uvařený produkt se musí co nejdříve dostat do našeho bariérového sáčku.
  • Sáček se hermeticky uzavře zatavením.
  • Zkompletovaný produkt se sterilizuje v našem na zakázku vyrobeném zařízení. V něm dochází k šokovému zahřátí na vysokou teplotu a následnému zchlazení.

Je tu ještě jedna věc:

Dnešní způsob stravování, který obsahuje velký podíl chemicky upravených produktů, vede k překyselení našeho organizmu. Tato kyselost má negativní vliv jak na náš organizmus, tak i na chuť pokrmů.

Proto v našich produktech používáme takzvanou živou vodu. Díky její zásaditosti můžeme používat o 30 % méně soli a o 30 % méně koření, aniž bychom jakkoliv ovlivnili výslednou chuť.

13452

6

Způsoby ohřevu

Jídla lze ohřívat buďto ve vodní lázni po dobu 8–10 minut, nebo vyklopit na pánev a prohřát cca 3 -5 minut. Jídlo není dehydrované a proto se nepřidává žádná voda.

Nejjednodušším způsobem ohřevu jídel Expres Menu mimo domov je použití tzv. Samoohřevu, který Vám jídlo ohřeje za pár minut bez potřeby vařiče, nádobí a teplé vody.

Samoohřev je speciální příslušenství k  jídlům, které vám dopřeje ten nejvyšší komfort na cestách. Je to speciální sáček, který vám sám ohřeje jídlo za pár minut, a to bez vařiče a nádobí.

Samoohřev funguje na principu chemické reakce mezi směsí oxidu vápenatého s hliníkovým práškem a vodou. Tato směs je umístěna ve speciálním propustném sáčku z netkané textílie, který zajistí propustnost vody ke směsi. Jakmile se voda dostane do sáčku, spustí se chemická reakce, která z oxidu vápenatého udělá hydroxid vápenatý. Tuto reakci provází vytvoření vysoké teploty (až 98°C) a vypařování přidané vody. Celá tato reakce se odehrává výhradně uvnitř ohřevné kapsle, tudíž není ohroženo zdraví uživatele a jelikož jídlo je neprodyšně uzavřené v bariérovém sáčku, nepřichází do kontaktu s žádnou z chemických látek.

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní
Záruka: Dle data uvedeného na výrobku
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: